Så nemt får du vasket dine dyner og puder

Slip for besværet med dynevask. Vi henter, vasker og leverer dine dyner lige til døren på alle ugens syv dage.

Dynevask

Så nemt får du vasket dine dyner og puder.

Slip for besværet med dynevask. Vi henter, vasker og leverer dine dyner lige til døren på alle ugens syv dage.


En fugtig dyne er den perfekte rede for støvmider. Sørg derfor at rengøre din dyne, hovedpude 4 gange årligt.
 
Vi bruger hovepude og dyne hver dag, men hvor tit ryger dynetøjet en tur i vaskemaskinen? Ikke særligt ofte vel?
Faktisk udskiller vi hver nat op til en halv liter sved, som absorberes af madras, dyne og hovedpude. Og da vi ikke vasker disse så ofte som vores tøj, stiller det ekstraordinære krav til hygiejnen i soveværelset.

Manglende hygiejne kan i værste fald betyde, at du bygger den perfekte rede for støvmider.

Husstøvmiderne hygger sig – din dyne vejer 10% mere efter 10 år

Du bruger dine dyner hver eneste nat. Men vidste du, at når du sover, så sveder du i gennemsnit en halv liter hver nat? Luftfugtigheden, temperaturen og sjælden vask af din dyne gør din seng til et drømmeland for andre end kun dig.

Fugtige dyner og hovedpuder giver nemlig over tid et særdeles godt levegrundlag for støvmider og kan desuden fremkalde allergi.

Husstøvmider formerer sig – og de gør det i stor grad. Deres levetid er 3-5 måneder og på denne tid lægger de op i mod 80 æg. På trods af at du ikke kan se dem med det blotte øje, så er de til stede i stor stil og på 10 år tilføjer de 10% ekstra vægt til din dyne. De trives bedst mellem 17 og 32 grader, så en dynes temperatur er det perfekte levested for miderne. Får du ikke vasket din dyne ofte nok, så husk på at når du sover, så hygger de sig sammen med dig. Og ikke nok med at husstøvmiderne er ulækre, så forhøjer de også din risiko for at få allergi og astma, som netop mange danskere i forvejen kæmper med.

Er det mere end 12 uget siden, du har vasket din dyne og hovedpude så bør du få vasket dem hurtigst muligt, for selv om vaske dyne ikke står øverst på din to-do liste så er det en vigtig opgave

Får du vasket din dyne og pude mellem 2 og 4 gange om året?
Hos Astma-Allergi Danmark anbefales det at puder og dyner vaskes 4 gange om året. De skal vaskes ved 60 grader og derefter tørres forsigtigt i en tørretumbler. Alt efter hvilken dyne du har, så kan det tage helt op til 4 timer at tørre en dyne. Processen kan være ret omfattende i almindelig husholdnings apparater, så du kan med fordel tilgå et vaskeri. Det er vigtigt altid at kigge på indlægssedlen da vaskeanvisningerne er forskellige fra dyne til dyne.
Ud over at vaske dine dyner også skal dyner og puder gerne rystes en gang om dagen og sørg samtidig for at lufte godt ud i soveværelset.
 

6 råd til en ren seng

Læs nedenstående råd, hvis du gerne vil undgå en seng, hvor det kribler og krabler.

  • - Ryst dyner og puder efter brug og vent nogle timer med at lægge sengetæppet på, så fugten kan fordampe.
  • - Luft ud i soveværelset 5-10 minutter. Gerne et par gange dagligt.
  • - Giv af og til dynetøjet en luftetur udendørs.
  • - Vask dyne og hovedpude mindst 2 gange (fx ved overgang mellem sommer og vinter) og gerne 4 gange årligt ved 60 grader i vaskemaskine med plads til min. 7 kg.
  • - Brug rullemadras og vask den 4 gange årligt ved 60 grader. Gerne ved indgangen til ny årstid.
  • - Sørg for opvarmning i løbet af vinteren til mindst 20 grader, så luftfugtigheden holdes lav.

 

Korrekt pleje kan spare dig penge
Uden den rigtige størrelse vaskemaskine og tørretumbler, bliver dynevask hurtigt en besværlig omgang, og er dynen ikke ordentligt tør når du er færdig, så kan det faktisk gøre mere skade end gavn.
Bliver dynen vasket forkert er der risiko for dynen bliver ødelagt. Derfor er et vigtigt at inden du vasker dine dyner gennemgår syninger og tjekker dynen for huller så dunene ikke falder ud under en vask. Vær forberedt på, at dynen kan krympe ved vask. Ved forkert vask risikerer du dunene i dynen falder sammen og mister sin bæreevne.

 

 
JetClean– Verdensmestre i dynevask

JetClean modtager rigtigt mange dyner, puder og topmadrasser fra kunder som vil have det renset professionelt. Og vores erfaring er, at det betaler sig i længden, da dyne og madras holder længere med den rigtige pleje.

Vi er specialister i denne form for vask og vi kan naturligvis både afhente og levere når det passer dig/jer. Ja faktisk så tør vi kalde os verdensmestre i fleksibilitet, fordi vi godt ved, at dette er nødvendigt for at hjælpe bl.a. småbørnsfamilier. Vi sørger for, at din dyne og pude er perfekt vasket og tørret når vi returnerer dem til din dør. Vi vasker også sengetøj og dundyner.

Husk nogle dyner kan krympe, når de bliver vasket og tumblet.

Sådan vasker vi din dyne
Vi tjekker selvfølgelig først og fremmest vaskeanvisningerne grundigt. Der er nemlig nogle få dyner, der ikke tåler en tur i vaskemaskinen.
Vi bruger ca. 50 ml af et enzymfrit vaskemiddel specielt lavet til dyner og vasker én dyne ad gangen.
Afhængig af mærkaterne vasker vi dynerne på det bedst passende vaskeprogram – den optimale temperatur er på 60 grader (husstøvmider bliver slået ihjel ved temperaturer over 55 grader)
Vi slutter af med en centrifugering. En tur i tørretumbleren og 2 tennisbolde til den er helt tør (tidsindstillet op til 4 timer). Tåler dynen ikke at komme tørretumbler, skal dynes hænges til tørre. Dette vil medføre lidt længere leveringstid.

Vasker du dine dyner der hjemme, kan du veje dem inden du vasker dem og igen efter du har vasket og tørret dem. Vejer de mere efter vask og tørring, så er de ikke tørret ordenligt.

De fleste dyner kan vaskes, men nogle dyner fx edderdunsdyner tåler ikke vask. Er du i tvivl om din dyne skal vaskes eller renses, kan du altid se efter på behandlingsanvisning eller kontakte butikken, hvor du har købt dynen.

Vi vasker alle former for dyner og puder, herunder enkeltdyner, dobbeltdyner, dundyner og kugledyner og alle vores priser fremgår her

SPAR TID & PENGE I DAG

Om mindre end 1 minut er dit renseri-problem løst

eller
Forsæt med Facebook

Ved at klikke på "Start bestilling" eller "Forsæt med Facebook" accepterer du vores handelsbetingelser